Behandling av Gravide

Under et svangerskap skjer det store endringer med kroppen over en kort periode, noe som kan føre til smerter i rygg og bekken. Balansepunktet i kroppen vil endre seg etterhvert som magen vokser, i tillegg til at hormonendringer gjør at elastisitet i leddbånd endrer seg. I denne perioden er det viktig med et bekken som fungerer godt og ei avbalansert ryggsøyle. Når kroppens evne til å tilpasse seg minsker utover i svangerskapet, kan smertene oppstå.

Smerter trenger ikke bare være i korsrygg og bekken, for etterhvert som tyngdepunktet i kroppen endrer seg, vil dette påvirke hele ryggsøyla, gjerne med økt kurver i alle deler av ryggen.

Som kiropraktor korrigerer vi feilfunksjoner i ryggsøyle, helst tidligst mulig, slik at bekken og rygg fungerer optimalt sammen.

 

Problem som kan oppstå på grunn av disse endringene:

  • Økt lordose i nakke:
o  Stramme muskler i overgang nakke/kranie (suboccipitaler)
o  Nakkesmerter og stivhet
o  Hodepine
  • Økt kyfose brystrygg:
o  Smerter mellom skulderblad
o  Nummenhet i armer
o  Pusteproblemer
o  Smerter i muskler mellom ribbein/brystsmerter
  • Økt lordose korsrygg:
o  Korsryggssmerter
o  Isjias
o  Bekkensmerter

Behandling:

Når vi behandler gravide jobber vi ofte mye med bindevev for å balansere bekken og ryggsøyle, og det er en skånsom behandling tilpasset hvor langt du har kommet i svangerskapet.

For symfysesmerter (smerter ved skambeinet) og smerteutstråling nedover innside lår jobber vi mye med bindevev over symfysen (skambeinet) og det runde ligamentet (leddbånd som du finner mellom skambein og framsiden av hoftekam). Ved isjiassmerter utover i fot på baksiden, og smerter i bekkenet på baksiden, jobber vi mye med setemuskler og lett kiropraktisk leddkorreksjon av iliosakralleddene.

Erfaringsmessig responderer gravide raskt og godt på behandling, og man trenger sjelden mange behandlinger. Siden det er stadige endringer gjennom svangerskapet, hender det man må se den gravide flere ganger i løpet av svangerskapet. Hos meg bruker det da å være opp til den gravide og ta kontakt ved behov. 

Meny

Del